Boek ‘Bye bye consultant’ van Cees N. Min

Tachtig procent van alle veranderingsprogramma’s mislukt. Hoe komt dat? Volgens Cees Min komt dat doordat organisaties te veel vertrouwen op achterhaalde modellen en prietpraat van externe adviseurs. Zijn boek is als geen ander managementboek. Door middel van prikkelende stellingen en in-your-face illustraties dwingt Cees Min de lezer anders te gaan denken over organisatie, de manier van leidinggeven en wat hij moet doen (of niet moet doen) om weer echt tevreden en met plezier aan het werk te gaan. Consultants maken in organisaties meer kapot dan dat ze goed doen…www.managementboek.nl

“Verfrissende inhoud en fraai vormgegeven boek voor managers. Veranderingen doorvoeren in je organisatie doe je zelf. Kritisch zijn op wie je binnenhaalt kan ik alleen maar toejuichen. De kennis en vaardigheden zijn meestal in huis. Soms is het lastig om het beste in ieder teamlid naar voren te laten komen. Dan heb je als organisatie geen dure betweter nodig met ingewikkelde modellen, maar de juiste procesbegeleider. Opgelegde zaken zijn rijp voor de spreekwoordelijke lade. Alleen van binnenuit naar buiten werkt.”

Nanda Hey