1 maart Nationale complimentendag

Waarom deze dag?

Het klinkt zo vanzelfsprekend…
…..een complimentje geven als iets goed gaat! Tóch doen we het in de praktijk maar bitter weinig. Dat komt omdat het geven van complimenten helaas (nog) niet echt in de volksaard van de Nederlanders zit. We zien wel vaak wat fout gaat, maar veel minder wat er goed gaat. Jammer want zeker de komende tijd kunnen we wat extra positivisme goed gebruiken!

Een gemiste kans met grote gevolgen!
“De diepste menselijke behoefte is de behoefte om gewaardeerd te worden” aldus William James (Amerikaanse psycholoog 1842 -1910) En hoe waar deze stelling is wijzen onderzoeken ons dagelijks uit. Dit verklaart ook waarom het gebrek aan waardering inmiddels de nummer 1(!) reden is waarom werknemers ontslag….lees meer…

Spelregels

In tegenstelling tot de commerciële ‘Nationale dagen’ als Valentijns-, Secretaresse-, Moeder- en Vaderdag is het succes van de Nationale Complimentendag niet te koop! Er zijn dus spelregels!

De Nationale Complimentendag draait namelijk om het geven van oprechte aandacht en het tonen van persoonlijke waardering.

Het is dan ook pertinent niet de bedoeling dat er producten te koop worden aangeboden in combinatie met de Nationale Complimentendag!

Daar waar dit onverhoopt wél gebeurt heeft men de werkelijke waarde en uitgangspunten van deze unieke dag niet begrepen.

Complimentendag2010 poster

nationalecomplimentendag.nl