Richard Heeres schrijft spraakmakend boek over bekende en minder bekende stotteraars

PERSBERICHT- uit het netwerk

25 augustus 2011

RIED – Begin september verschijnt bij Tekstbureau Teksttalenten het boek ‘Vervelend dat ik stotter, maar niets te vertellen hebben is nog vervelender’. Een bundel interviews met en portretten van succesvolle Nederlandse en buitenlandse stotteraars, geschreven door freelance tekstschrijver én stotteraar Richard Heeres.

Wat hebben Claw Boys Claw-zanger Peter te Bos, Bavariadirecteur Broos Swinkels, hoogleraar Maaike Meijer, Herman Finkers, Elvis Presley en Rowan Atkinson (Mr. Bean) gemeen? Allen stotteren of hebben gestotterd. Richard Heeres reisde Nederland en België af om zeven veelzeggende verhalen van bekende en minder bekende stotteraars te verzamelen. Samen met zeventien portretten van Nederlandse en buitenlandse stotteraars bundelde hij hun boeiende verhalen in het boek ‘Vervelend dat ik stotter, maar niets te vertellen hebben is nog vervelender’.

Circa 175.00 Nederlanders stotteren. Richard Heeres is één van hen. “De meeste stotteraars stotteren liever niet. Het echte stotterprobleem schuilt onder de oppervlakte: de angst om te spreken. De telefoon niet durven opnemen, in groepen niets durven zeggen, slapeloze nachten voor een presentatie. Het onzichtbare stotteren heeft het voor het zeggen, het hoorbare stotteren bevestigt vaak wat de stotteraar vooraf al dacht: het lukt vast niet… Met dit boek bied ik stotteraars de mogelijkheid om kennis te maken met medestotteraars en hún ups en downs tijdens of rondom het spreken. Maar ook kan dit boek een bron van begrip zijn voor ouders, docenten, werkgevers en anderen die omgaan met stotteraars en benieuwd zijn naar wat er in hun hoofden omgaat.”

Stotteraars.nl
Aan het boek is een website gekoppeld: www.stotteraars.nl. Vol extra informatie over de geïnterviewde en geportretteerde stotteraars, zoals artikelen, YouTube-filmpjes en radiofragmenten. Het boek ‘Vervelend dat ik stotter, maar niets te vertellen hebben is nog vervelender’ kan worden besteld op www.stotteraars.nl.