Nieuw aanbod- Training Omgaan met lastige lieden en agressie

Overal komt u lastige mensen tegen. Privé en in uw werk. Overal zijn die bemoeials, de klagers, gesloten mensen, manipulators, agressieve mensen, betweters, saboteurs, arrogante mensen en de grappenmakers. Het gaat niet altijd om inhoud maar om ook om macht. U voelt zich er ongemakkelijk bij, geïrriteerd, boos gefrustreerd of bang. U bent misschien geneigd ze te mijden. Dit kan een goede strategie zijn. Maar in uw werk moet u met lastig gedrag van mensen zien om te gaan en dat te bereiken wat u voor ogen heeft en, bij voorkeur, goed is voor beide partijen.

Het herkennen van tegenwerkend gedrag bij mensen en het hanteren van ombuigmethoden om escalatie te voorkomen werkt goed. Ook hier weer: wat doet u wel en wat doet u niet. Bij het benaderen en contact maken met iemand gaat het erom de aandacht van de ander te krijgen. U wilt iemand niet agressief maken door juist de escalatieverhogende dingen te zeggen of te doen.

Werkwijze
Henk Hiemstra, acteur, trainer en Nanda Hey van Bureau NR. 10 werken samen om u deze training aan te kunnen bieden. Naast specifieke (communicatie-) theorie maken we gebruik van De Roos van Leary. De Roos is een communicatiemodel dat is voortgekomen uit een psychologisch onderzoek naar de werking van gedrag. De Roos van Leary gaat ervan uit dat gedrag, gedrag oproept. Met andere woorden; de Roos gaat uit van actie en reactie, oorzaak en gevolg, zenden en ontvangen. De grote verdienste van de Roos van Leary ligt in het feit dat de Roos laat zien: welk gedrag door welk gedrag wordt opgeroepen en hoe gedrag te beïnvloeden is. En daar kunt u mee aan de slag.

Praktische informatie
De kosten van de training zijn afhankelijk van uw wensen. Voor de theorie kunt u met maximaal acht deelnemers  kosteloos gebruikmaken van de locatie Bureau NR. 10. Het dagdeel praktijk, onder andere uw casuïstiek, en grotere groepen kunnen incompany, of we zoeken daarvoor een externe locatie.

Bel gerust eens met Nanda Hey als u meer wilt weten over deze training, 06 536 530 59 of stuur een mail.