Verkiezingscampagne start vandaag

Campagne voeren voor de verkiezingen zou de toef op de slagroom moeten zijn voor alle kiezers en potentiëlen die op de wip zitten met hun gedachten.  Het zou kunnen draaien om diepgaande discussies en debat, maar ook bedoeld als feest van herkenning, saamhorigheid en kleur bekennen. De dag na de verkiezingen begint de relatie met alle inwoners, sta je als partijen midden in de samenleving en bouw je aan wetenschap en vertrouwen.  Neem daar de tijd voor en doe dat op een manier die aansluit. Mensen willen het snappen, gehoord en gezien worden, ook de komende vier jaren. Partijen zijn individueel verantwoordelijk voor helderheid in hun gedachtegoed, waar ze op inleveren tijdens het bedrijven van politiek, binding met de eigen achterban en een gezamenlijke verantwoording naar de samenleving. Lokaal politiek bedrijven vraagt nogal wat en is dat reëel met de huidige (deels vrijwillige) inrichting, bezetting  en budgetten? Staat wat er mogelijk is in verhouding met de professionele werkelijkheid?