PR-moment

Madame Tussauds maakt van de scheiding van Bratt Pitt en Angelina Jolie deze week een PR-moment las ik op communicatieonline.nl. Het echtpaar stond naast elkaar in het Londense wassenbeeldenmuseum, maar staan nu ook daar gescheiden van elkaar. Heel slim. Inspelen op de actualiteit. Madame Tussauds komt als bedrijf ook jouw huiskamer weer even binnen. Een mooie reminder dat ze bestaan en wat ze te bieden hebben.

Vrije publiciteit vraagt kansen (willen) zien en weten te creëren. Soms kom je als bedrijf met een verfijnde boodschap, soms ligt deze boodschap er duimendik bovenop. Dat kan heel grappig zijn. Met een PR-moment bepaalde informatie aan het publiek meegeven kan ook het doel zijn. Het hoeft ook niet altijd een stunt en ludiek te zijn. Een mijlpaal biedt ook kansen, maar vraagt wel originaliteit. Altijd weer een mooie uitdaging.