Column | We moeten

We moeten leven alsof het onze laatste dag is. Dat zou namelijk zomaar het geval kunnen zijn.
We moeten naast alle hectiek ontspannen en genieten. Dus moeten we zeker een hobby hebben. Daar moeten we ons niet schuldig over voelen. Heel Holland bakt.

Kansen pakken

We moeten positief zijn (of succesvol overkomen). We moeten uiteraard presteren op het werk. We moeten onze talenten voor ons laten spreken en de laatste trends op alle gebieden fluitend kunnen oplepelen. We moeten ondernemen, bezig blijven en leren. Stilstand is achteruitgang. Kansen moet je pakken.

Bereikbaar en luisvrij zijn

We moeten bereikbaar zijn: ‘Ik heb je toch geappt?’ We moeten huizen aankleden met de laatste accessoires. We moeten onze kinderen alle denkbare mogelijkheden bieden om zichzelf klaar te stomen voor de wereld van morgen (deze had natuurlijk bovenaan moeten staan). We moeten zorgen voor onze ouders en buren en moeten een paar uur per week vrijwilligerswerk doen, inclusief luizenpluizen op school.

Like, geen vet

Like en ga live. We moeten niks missen, behalve suiker, vet, koolhydraten en foute kleurstoffen. We moeten meer bewegen, liefst buiten. Calisthenics is de laatste trend. We moeten niet roken en moeten met mate drinken. We moeten de planeet netjes achterlaten.

Ik niet

We moeten ook onze tijd managen en keuzes maken. Zo moet ik nu echt de gordijnen wassen. Maar eerst wil ik mijn haar rood verven. Grijs haar is in, dat weet ik wel. Maar je moet enige weerstand bieden én uniek zijn. Als het erop aankomt, wil niemand met de meute meelopen. En al helemaal willen we niks moeten. Zeker ik niet.

Nanda Heij
Communicatie & TrainingsBureau NR. 10