Debat in Statenzaal

Studenten van Cosmo Academy waren te gast bij het CDA Fryslân op het provinciehuis aan de Tweebaksmarkt in Leeuwarden. De studenten kregen een debatworkshop van Wim Eilering, Statenlid bij Provinciale Staten van Fryslân. Bij het debat hadden we als voorzitter Razwan Popal uit Buitenpost. Hij is in maart 2016 op 16-jarige leeftijd gestart als Jeugdcommissaris van de Koning.

Standpunten

Bijzonder hoe snel sommige  jongeren de debattips van Eilering eigen wisten te maken. Dat wordt nog wat op school. Deze debatworkshop was onderdeel van het vak Politiek & Maatschappij. Op dit moment richten de klassen in kleine groepen politieke partijen op, inclusief logo, video en verkiezingsposter. Onderling worden de standpunten flink besproken, voordat ze uiteindelijk op papier komen. Daarna volgt het debat met andere partijen. Nu al zin in.