Inschrijving “It lêste rûntsje is fan ús” geopend

Kom in de benen! #wandelbeleeftocht.

Ter ere van Us Jier 2017- het afscheid van Menameradiel, tevens opdrachtgever Bureau NR. 10- organiseert de gemeente samen met de dorpen de wandeltocht “It lêste rûntsje is fan ús”. Op zaterdag 9 september lopen we samen in twee verschillende afstanden door de dorpen Deinum, Boksum, Blessum, Ritsumasyl en Marsum. Direct naar inschrijfformulier.

We zetten een gezellige tocht uit voor jong en oud, waar onderweg ruimte is voor cultuur, historie, wat lekkers en tijd voor elkaar.
Maar het is ook een tocht, die vooral bij de langere afstand, doorzettingsvermogen vraagt. Alle deelnemers krijgen voor hun inspanning een Us Jier wandelspeld.

De eerste openstelling inschrijving loopt tot 1 augustus.

Open Monumentendag

Het is 9 september ook Open Monumentendag. Het is dé kans om tijdens de wandeling ook een plek te bezoeken waar u normaal niet zo snel komt. Dit jaar is het thema ‘Boeren, burgers en buitenlui’. De nadruk ligt hiermee sterk op mensen en op hun onderlinge economische en culturele relaties. Het thema verbindt stadsbewoners, plattelandsbewoners en mensen met een rondtrekkend bestaan, en het verbindt uiteenlopende historische perioden met het heden.

Aan u de keuze welke afstand u loopt, of en welke monumenten u bezoekt én waar u even aansteekt in de dorpen voor een versnapering en wat rust.

Praktisch

• De start en finish (uiterlijk 16.00 uur) is in Deinum bij It Holt 6.
• De afstanden zijn ongeveer 7,5 km en 16 km.
• Deelname is gratis.
• Starttijden:

16 km: 09:00 – 09:30 uur (aanmelden kan vanaf 8.30 uur)
7,5km: 09:30 – 10:30 uur (aanmelden kan vanaf 9.00 uur)