Veel aan de hand in het land

Er is veel aan de hand in het land. Dingen waar we eerder nooit bij stilstonden passeren nu ons brein in het huidige dagelijks leven. Uitzonderingen meten we breed uit en herkauwen we met zijn allen op allerlei kanalen, al dan niet op een professioneel niveau.

We slepen elkaar heel wat uren naar uitzonderlijke hoeken en platte vlaktes. Leuk en niet leuk. Er is meer aan de hand in dit land. Waar rennen we publiekelijk eigenlijk achteraan? Hoe diep en breed zitten we? Gewoon uit het verband getrokken, wel of geen excuses voor excessen en podia. Wat mij betreft een luxepositie, omdat ergens anders mensen nog steeds omkomen van de honger, stormen levens verwoesten en mensen worstelen met en tegen ziektes waarvan ze weten dat zij daaraan binnenkort zullen sterven. Nederland staat op de derde plaats in de ranglijst van meeste kindermisbruikers in Cambodja. Nico S. heeft 22 slachtoffertjes gemaakt, zeilinstructeur Bas R. is in april 2017 gelukkig al veroordeeld.

Paashaas

Zeker in deze tijd, tussen alle gekleurde bewegingen door, is er ook nog een dichtslibbende traditie met pertinente zendtijd en waarbij niet de stelselmatige leugen ter discussie staat. Er is zoveel meer aan de hand. Waar zou het nog meer over kunnen gaan zolang de wereldproblematiek een bijzaak kan zijn? De maan zou kunnen klagen omdat er wel zonnebloemen zijn. De peper mag onderhand verlangen naar zoutnoten. De nacht zou het licht van de dag ook weleens mogen zien. Het konijn kookt, omdat het nooit paashaas mag zijn. De paashaas is fictief, dat kan tegen die tijd prima worden uitgevochten. We hebben altijd vrouwtjes- en mannetjeschocoladehazen. Niet optimaal representatief binnen onze wereld @marketing.

Aftuigen

De song waarin wordt gedroomd over een ‘white christmas’ kan in deze tijd beter niet op de radio voorbijkomen. Witte kerst en vrede op aarde? Nat, te veel en vast lang niet altijd biologisch. Beslist onverantwoord. Fijne kerstdagen zijn ook maar voor een klein deel van de bevolking weggelegd. En kerstbomen hebben is uit de tijd. ‘O dennenboom’ kan niet meer. De blauwe spar is tegenwoordig realistischer. Wie tuigt tegenwoordig nog op? Een boom omhakken terwijl de natuur snakt naar meer groen: aftuigen heet dat. Er is veel aan de hand in dit land. Laat het recht (op) zegevieren waar dat nodig is. Fijne decembermaand!