Coach. Een zee van tijd!

Als je niet oppast, is een zee van tijd hebben vooral ziekmakend. Wat moet je ermee? We gaan al snel weer op zoek naar iets te doen te hebben. Liefst wat zinnigs. Na een paar weken veel tijd vinden de meeste mensen het welletjes en willen ze echt wel weer wat doen. Ik ook. En weer wat meer als coach. Een zee van tijd lijkt mooi, maar is dat het ook?

Wat moet je eenmaal uit de dagelijkse structuur van school, werk of huishouden? Die zee van tijd, die enorme ruimte is als het erop aankomt niet echt fijn. Je wordt nogal op jezelf teruggeworpen. Is al die vrije tijd een last, dan staar je naar de muur of blader je vol gemengde gevoelens in de zaterdaglifestylebijlage van de Leeuwarder Courant. Ik voel al lezend altijd een aantal van mijn tekortkomingen als ik tussen de laatste fröbel-, huis-, tuin- en keukentrends wat nieuws probeer te scannen. Als ik mij hierop werp, weet ik echt niets meer te verzinnen om mijn tijd te vullen. Afijn, ieder zijn ontspanning, maar liever niet moeten lezen in de LC. Echt ongepast al die fröbelmeuk en marketing in een nieuwsblad.

Nuttig vullen
Als je het druk hebt, moet je oppassen dat je niet overwerkt raakt en moet je leuke dingen gaan doen. Moet, moet, moet. Overvolle agenda’s en heen en weer gesjees, al dan niet met kids. Dan verlang je naar een zee van tijd, rust in je kop en niets, helemaal niets. Maar als het zover is, willen we vrije tijd altijd snel weer vullen. Apart, toch? Vast uitzonderingen daargelaten.

Kan thuis ook
Vakantie is nuttig. De tijd glipt minder automatisch door de vingers. Vakantie vertraagt tijd en laat je de tijd bewust meemaken. Een zee van tijd zit vooral in het opnemen met ogen, oren, neus en huid. Op vakantie zet je alle zintuigen open. Een drukke werkweek zul je over een jaar niet zo snel herinneren, maar een vakantie van een jaar terug echt nog wel. Tot en met de geuren aan toe. Dus een zee van tijd is een kwestie van ervaren. Dat kan dus thuis en ook op het werk. Tenminste, als je hier bewust voor openstaat. Gewoon proberen. Lach als het lukt en ook als het niet lukt. Wat kan jou het schelen? Blijf je aanmodderen met werk, thuis of binnen (werk-)relaties? Neem dan een coach. Ik heb ruimte vanaf september. Na mijn zee van tijd.

Coach | Trainer | Communicatieadviseur