Goede adviezen met succes

Wilt u nu eindelijk weleens succes in uw leven? Kom naar mij. Ik heb adviezen, heb het gemaakt en kan u vertellen hoe het moet. En als u het doet zoals ik, is succes verzekerd. Schrijf u nu in. Tja. Facebook staat er vol mee. Ik weet niet hoe dit met u zit, maar deze toenemende betaalde zelfpromotie stimuleert mij om steeds minder op Facebook te kijken.

Pratende successtory’s

Prachtige video’s met pratende successtory’s, meer en meer (jonge) mensen met honger naar het snelle succes. Steeds amicalere ‘Hey, jij daar!’- en ‘Wat ik nu toch voor jou heb!’-marketing stormt op ons af. Gesponsorde berichten persen zich als ongenode gasten tussen of naast onze vriendenberichten. Wil jij het maken? Luister dan naar mij. Boek nu. Wil je weten hoe ik het heb gemaakt? Dat staat allemaal opgeschreven in het 10 stappen plan . Dat moet je wel jouw e-mailadres geven om het 10 stappen plan te kunnen downloaden. Daarmee geef je dan wel (ergens) toestemming, zodat ik jou dagelijks mijn aanbod, waarmee ik zo’n succes heb, kan mailen. Tja, wie wil dat nou missen?

Je moet toch wel enigszins sterk in je digitale schoenen staan om in het oerwoud van schermverleidingen keuzes te maken en principieel te blijven. Je bent er tenslotte maar één klik van verwijderd. Of twee klikken.

Welgemeende adviezen

We houden elkaar flink bezig. Ook als je een bepaald product liket, zien al je vrienden dat in jouw tijdlijn. Jakkes. En als iemand anders iets weet wat wij mogelijk niet weten, kennen of ervaren, gaan we er blijkbaar toch voor.

Sociale media staan ook vol met oneliners, goeroegedachten, gezegdes of Loesje-uitspraken of eigen – vaak pas verworven – levenswijsheden. Leef. Doe dit, doe dat. U kent dat wel. Elke dag een positieve gedachte voor meer zelfvertrouwen en geluk. Alles wat ons maar kan inspireren tot een positieve kijk op de wereld. Waarom een positieve kijk? Waarom niet een reële kijk op de wereld?

Het is allemaal zo vluchtig over de digitale schutting gegooide eigen behoefte dat we mogen hopen dat we elkaar aan de kersttafel weer weten te vinden met welgemeende ‘Als ik jou was, zou ik…’-adviezen. Ook wel weer eens leuk.

Fijne, hartverwarmende decembermaand!